top of page
tillväxt-botkyrka-lila-01 (1) (1).png

- Affärsutveckling och rekrytering för ökad inkludering

Screen Shot 2018-08-29 at 10.19.14.png

COO till Tillväxt Botkyrka

Ledare med sinne för affärsutveckling sökes

till meningsfullt arbete!

Vi har fått in många ansökningar till den här tjänsten och har redan kommit vidare med några personer i processen. Om du är intresserad av initiativet får du gärna skicka in en ansökan ändå så kan vi komma att kontakta dig om vi behöver ytterligare förstärkning till teamet.

Vad vi gör och varför vi gör det

Vi är Tillväxt Botkyrka. Vårt mål är att skapa 1000 jobb på 5 år i Botkyrka! Den bakomliggande tanken med det är att jobb skapar ökad inkludering i samhället. Det här målet ska vi nå tillsammans med Botkyrka kommun, en grupp välkända investerare, ett antal pro-bono-partners och framför allt med företagen i Botkyrka. Vi jobbar med affärsutveckling av små- och medelstora företag i syftet att boosta deras tillväxt. Vi startade upp verksamheten i våras genom att kasta oss in i arbetet. Vi började lära känna människorna bakom företagen och den kompetens som finns i Botkyrka, alltså människorna bakom alla CV:n. Nu är vi igång! Vi är ett team på 6 personer, vi har ett antal företag som vi har börjat jobba med och vårt arbete har redan lett till att ett antal Botkyrkabor fått nya jobb. Nu är det är dags att skala upp och öka takten!

 

Rollen

Vi letar efter dig som vill ta ett operativt leveransansvar för Tillväxt Botkyrka! Det handlar om att leda det team med personer som träffar entreprenörer och arbetssökande. Att ansvara för att tillräckligt med struktur finns på plats, kommunicera, koordinera och ge energi.

 

Tanken är att vi hela tiden ska fortsätta utveckla verksamheten så att den mer och mer möter det behov som finns i Botkyrka. Det är viktigt att utvecklingen har sin förankring i verkligheten så att tjänsterna vi tar fram verkligen tillför ett värde och att det värdet leder till fler jobb. I den här rollen kommer det ingå att representera just den verkligheten i olika sammanhang och förvalta och sprida den kunskap vi bygger upp kring vilka entreprenörerna och de arbetssökande i Botkyrka är. För att kunna ta den rollen är det också viktigt att du arbetar operativt som en teammedlem och är ute och träffar företag. Du är också den som ser till att fånga upp alla idéer kring hur verksamheten kan utvecklas på ett strukturerat sätt.

 

Arbetet med Tillväxt Botkyrka handlar i stor utsträckning om att etablera olika samarbeten. I din roll blir det viktigt att hålla ordning på alla våra samarbeten och att utveckla dem. Det kan t.ex. vara samarbeten med olika enheter inom Botkyrka kommun, med probono-partners som kan vara allt ifrån stora företag till enmansbolag, och samarbeten med närliggande verksamheter.

 

Det vi kan lova dig är att både det operativa teamet som jobbar i Botkyrka och det utökade teamet i form av investerarna och andra som vi samarbetar utgörs av engagerade personer. Du kommer uppleva spännande möten, ha en stor möjlighet att vara med och påverka arbetet framåt och du får ett kraftfullt nätverk!

Rollen är en heltidstjänst som anställd hos Tillväxt Botkyrka.

 

Vem vi söker

Vi tror att du är en person har varit i arbetslivet ett tag och som drömmer om att använda din kompetens till något som känns meningsfullt. Något som på riktigt kan göra en skillnad i samhället. Vi tror att du är jordnära och att du har inställningen att man måste kavla upp ärmarna och hugga i om man ska åstadkomma den skillnaden.

 

Vi tror att du har:

 • bakgrund som ledare i ett företag eller att du har haft ett mindre företag själv

 • haft budgetansvar och varit ansvarig för en leverans/ett resultat

 • jobbat med affärsutveckling

 • erfarenhet av rekrytering

 • jobbat agilt.

 • en eftergymnasial utbildning

 • bra kommunikationsförmåga (svenska och engelska)

 

Men du – det finns ju inga perfekta annonser och människor är ju inte sina CV:n så om du tror att du kan vara den vi söker så hör av dig oavsett hur många ”krav” du uppfyller!

 

Hur vi tänker

Det är viktigt för oss att du delar våra värderingar. De utgör ett ramverk som guidar oss i alla beslut och som vi tror och hoppas smittar av sig till alla vi jobbar med. Vi förväntar oss komplexa utmaningar och förändringar. Det är våra värderingar som ger oss

en stabil plattform att stå på, så att vi kan agera handlingskraftigt oavsett vad som händer.

 

Våra värderingar är att:

 

 • Vi tror på kraften i individen och tror att alla människor kan utvecklas med rätt förutsättningar och egen vilja.

 

 • Vi fixar inte något åt någon, vi skapar bättre förutsättningar för individer som vill växa som entreprenörer eller som anställda.

 

 • Vi ser möjligheter där andra ser problem.

 

 • Vi förväntar oss inte framgång utan även vissa motgångar. Sånt är livet! Vi uppmuntrar ihärdighet och förenklar för individer att våga tänka nytt, agera med förtroende och lära sig på vägen.

 

 • Vi tror på möten mellan människor där lusten att växa överbryggar alla motsättningar och förutfattade meningar samt ökar förståelsen för hur olikheter kan utnyttjas för att nå framgång.

 

 • Vi arbetar långsiktigt genom att bygga starka relationer med arbetsgivare, arbetssökande, samarbetspartners etc.

 

 • Vi skapar förtroende och tillit för verksamheten hos de människor vi kommer i kontakt med.

 

 • Vi förenklar för arbetsgivare och arbetstagare att visa mod och våga testa nya upplägg.

 

 • Vi är en religiöst och politiskt obunden organisation. Vi tar inte ställning när det gäller religion, politik eller någon form av konflikter. Vi leder samtal mot det vi kan påverka inom ramen för vårt uppdrag.

 

 

Vi tror att det här är avgörande för att lyckas nå våra mål på ett hållbart sätt. Ännu viktigare än t. ex. vår affärsplan, marknadsföring eller strategi.

 

Nästa steg

Delar du våra värderingar? Känner du igen dig i beskrivningen av den vi söker? Ansök här så tar vi reda på om vi klickar! Vi kommer att läsa ansökningar och börja kalla till intervjuer så fort vi kan så dröj inte för länge! Vi ses!

bottom of page