top of page

Investerarnätverket
 

Nu kanske du funderar hur vi går runt om vi erbjuder gratis rådgivning i olika kommuner? Verksamheten bygger på samverkan och finansieras av både kommuner och privat näringsliv där Tillväxtinitiativets investerare har en viktig roll. Investerarna har finansierat stiftelsens arbete för att utveckla och sprida 'Tillväxt-modellen' till fler kommuner. Kommunerna själva investerar genom att betala löner till de operativa teamen lokalt. Utöver det har investerarna åtagit sig att gemensamt investera 30 msek i tillväxtbolag som utvecklas med hjälp av initiativet samt bidra med sina kompetenser och kontakter genom att erbjuda rådgivning och öppna upp sina nätverk för tillväxt-klienter.

Alexander_af_jochnick.png

Alexander af Jochnick

Ordf. Oriflame

Alexander af Jochnick är styrelseordförande för Tillväxtstiftelsen och styrelseledamot för Tillväxt Botkyrka. Han är också styrelseordförande för kosmetikakoncernen Oriflame. Oriflame grundades 1967 av Robert af Jochnick och Jonas af Jochnick. Idag har de försäljning i över 60 länder med en årsomsättning på ca 1,4 miljarder euro. Alexander är också styrelseledamot i Postkodföreningen.

Anna L2_edited.jpg

Anna Ljungbergh

Investerare, styrelseproffs och coach

Anna har haft ledande positioner inom tech startups t.ex. Bredbandsbolaget, Framfab och Netscape i Silicon Valley. Genom att kombinera sin erfarenhet av marknadsföring och affärsutveckling med kunskap inom ledarskap, organisationer, teamdynamik och coachning har hon i mer än tio år coachat och rådgivit hundratals entreprenörer, vd:ar och team för att utforska och nå sin nästa nivå. Hon samarbetar även med STING, den ledande tekniska inkubatorn/acceleratorn i Norden, som investerare, styrelseledamot och rådgivare.

Anna-O-e1521813754487-300x300.jpeg

Anna Omstedt

Grundare Tasteline & MedUniverse

Anna Omstedt är en av de klassiska internetveteranerna från den första vågen av webben. Hon var medgrundare till sitt första bolag, Tasteline, 1999 när hon fortfarande gick på Handelshögskolan. Ett bolag hon byggde upp till lönsamhet, trots rätt tuffa år efter dotcomkraschen i början av 2000-talet. Sedan 2009 driver Anna MedUniverse. MedUniverse är idag ett interaktivt patientfallsverktyg som används av framförallt läkemedelsindustrin för att utbilda sjukvårdspersonal kring nya läkemedel och behandlingsområden.

Carin.jpeg

Carin Wahlén

Grundare Volati & Wahlén & Partner

Carin Wahlén är medgrundare till Wahlén & Partner som fokuserar på juridik, hållbarhet och compliance. Hon är jurist i botten och har en bakgrund som Head of CSR på ICA-handlarnas förbund, bolagsjurist på Hakon Invest och som biträdande jurist på Mannheimer och Swartling.

dan-c.png

Dan R Castillo

Grundare Online Pizza

Onlinepizza grundades av Dan tilsammans med ytterligare två ingenjörs- och ekonomistudenter i Linköping. “I våra trötta stunder funderade vi över varför man inte kunde beställa hem pizzor på nätet. Vi startade mer som en hobby 2005 med idén att förenkla den till synes enkla men samtidigt väldigt komplicerade proceduren att beställa mat från en näraliggande pizzeria eller restaurang och få den hemkörd”. Dan är idag en Stockholmsbaserad ängel- och fastighetsinvesterare, med fokus på investeringar i teknik- och spelindustrin.

dani-e.png

Dani Evanoff

Grundare Godiskungen

Dani Evanoff kom som flyktning till Sverige från Libanon när han bara var ett år gammal. Som ung var han utdömd som ett hopplöst fall. Bidragsberoende redan som 17-åring. Ett jobb på Fryshuset där han fick ta allt mer ansvar gjorde att Dani började se sig själv som en entreprenör. Hans första affärsidé var sockervadd på burk. 2005 grundade han Godisprinsen som utmanade Karamellkungen som lösgodisleverantör i Sverige. Godisprinsen blev senare uppköpt av Karamellkungen och Dani blev koncernchef. Idag är han en aktiv investerare, främst inom livsmedelsbranschen.

dimitris-1-225x225.webp

Dimitris Gioulekas

VD Knightec AB

Dimitris Gioulekas är medgrundare och VD till Knightec, ett konsultföretag med inriktning på agil utveckling, kvalitetssäkring, projektledning, produktutveckling, produktion och anläggningsprojekt. Idag har företaget mer än 500 anställda. Dimitris tilldelades priset ”Årets VD” 2014 och 2018.

emad_zand-1-1400x935_edited.jpg

Emad Zand

fd VD för Avesina hörsel

Emad Zand är före detta ägare och VD för medtechbolaget Avesina hörsel. Det bolaget sålde han 2015. Nu är Emad, förutom en aktiv investerare, CGO för företaget Northwolt AB och med det ansvarig för byggandet av en batterifabrik i Västerås. Northvolt startades 2016 av två Peter Carlsson och Paolo Cerruti som båda kommer från Tesla.

Hidayet Tercan2.jpeg

Hidayet Tercan

Grundare av Transfer och Zemrete

Hidayet arbetar som entreprenör och har en bakgrund som affärsutvecklare på Åhlens. Hon har grundat både entreprenörsnätverket Transfer där hon också var generalsekreterare, och bemanningsföretaget Zemrete AB. Tidningen Ny Teknik tog 2003 upp henne på sin lista över Sveriges 50 viktigaste IT-personer. 

1614982419494_edited.jpg

Jenny Stenqvist

VD Nacka Catering, mfl

Framgångsrik restauratör med fem bolag inom catering, fest och event.

Jeremias_edited.jpg

Jeremias Andersson

Grundare Academic Work

Jeremias Andersson är en av de tre studenter som grundade Academic Work 1998. De såg näringslivets behov av personal som ett ypperligt tillfälle att hyra ut studiekompisar. Ett pannrum på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm fick fungera som ett första kontor. Idag har Academic Work 17 kontor i Sverige och finns även i Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Schweiz. 2017 omsatte de 2,2 miljarder kronor i Sverige och ca 3 miljarder kronor i koncernen.

Patrik.jpeg

Patrik Wahlén

Grundare Volati & Wahlén & Partner

Patrik Wahlén har en ekonomiexamen från Lunds Universitet och är medgrundare av Volati samt av Wahlén & Partner. Han har tidigare arbetat på Kemira samt Ernst & Young Management Consulting AB.

sebastian-aj.png

Sebastian af Jochnick

Grundare Retail Knowledge

Sebastian af Jochnick är medgrundare till Retail Knowledge. Retail Knowledge är ett bemannings- och rekryteringsföretag inriktat på detaljhandeln.

image001.webp

Tomas Therén

fd Procuritas

Tomas Therén blev Managing partner till Procuritas 2002. Han är också styrelsemedlem i DSI, Global Scanning and SEM. Tomas har en bakgrund från Bain & Co, Ericsson och Ventshare. Tomas har också en bakgrund inom Endurance racing.

kristoffer-j.png

Kristoffer Jeansson

Grundare Ryska Posten

Kristoffer Jeansson är grundare av Ryska posten och serieentreprenör.

kristaps backup.jpeg

Kristaps Prusis

VD och grundare VNTRS

Kristaps arbetar som entreprenör inom 'tech start up' med bakgrund från olika roller inom management consulting, finans, FMCG och läkemedelsindustrin. Han är medgrundare och VD för VNTRS, en nordisk-baltisk venture studio som investerar och hjälper teknikföretag i tidiga skeden att bygga upp sin produkt och verksamhet.

lotta2_edited.jpg

Lotta Bourgoin

Vice Sverigechef Företagsmarknaden Nordea

Lotta har över 15 års erfarenhet inom bank och finans, både från kapitalmarknaden, sparande och investeringar samt finansiering, både från Sverige samt internationellt. Lotta brinner för entreprenörskap och att driva samhället mot en ljusare och mer hållbar framtid.

Maria Mattson (1).jpeg

Maria Mattsson Mähl

Grundare Alpha CE

Maria är grundare av coaching- och utbildningsföretaget Alpha CE där hon fram till våren 2019 också var VD. Hon är en entusiastisk entreprenör med lång erfarenhet av att arbeta inom välfärdssektorn med utbildning och med att hjälpa arbetslösa hitta jobb. Maria har en passion för entreprenörskap och tror starkt på att företagare har lösningen på dagens och morgondagens problem.

Michael.jpeg

Michael Treschow

Tidigare ordf. Unilever, Ericsson, mfl

Michael Treschow är ordförande i Tillväxt Botkyrkas styrelse och styrelseledamot i Tillväxtstiftelsen. Han är också styrelseordförande för Institutet för Näringslivsforskning och för föreningen Svenskar i Världen. Michael Treschow har en bakgrund som VD och koncernchef på Atlas Copco, VD och koncernchef för Electrolux och styrelseordförande för Electrolux, Ericsson och Unilever. Han har även varit ordförande för Svenskt Näringsliv.

bottom of page