top of page

Hur Tillväxtinitiativet
blev till...

Tillväxtstiftelsen är en ideell stiftelse skapad av en grupp investerare som arbetar för att etablera den framgångsrika verksamheten och samverkansmodellen i flera kommuner med behov. Ordförande för stiftelsen är Aleksander af Jochnick. Övriga medgrundare är Michael Treschow, Jeremias Andersson, Sebastian af Jochnick, Kristoffer Jeansson, Patrik Wahlén och Kevin Ryan (se alla investerare här). Ett flertal kommuner har visat intresse för tillväxtmodellen. Först ut var Botkyrka kommun, där verksamheten "Tillväxt Botkyrka" lanserades under våren 2018. Senast lanserades "Tillväxt Väsby" våren 2021 och "Tillväxt Nyköping" våren 2023.

Verksamheten

Vi bidrar till ökad integration och fler arbetstillfällen genom att stötta lokala entreprenörer på deras tillväxtresa! Tillsammans med dem formulerar vi en strategisk och långsiktig plan för framtida tillväxt. Entreprenören erbjuds därefter de verktyg som behövs kostnadsfritt, vilket kan innebära rådgivning, rekryteringsstöd eller en kontakt som öppnar dörrar. 

t-asset_blue_RGB.png
TB2021 - 119_edited.jpg

Vi som arbetar inom Tillväxtinitiativet brinner för vårt arbete och vår vilja att bidra till samhällsförändring genomsyrar hela verksamheten. 

’’Integration i Sverige kräver många dellösningar, varje person kan bidra efter egen förmåga. Tillväxtinitiativet öppnar upp för dig som vill involvera dig och bidra med din kompetens och kunskap.''

Kevin Ryan - Medgrundare och VD Tillväxtinitiativet

"En av de viktigaste aspekterna för Sveriges framtid är jobbskapande. Genom Tillväxtinitiativet kan jag stötta och bidra med mina erfarenheter kring entreprenörskap och bolagsbyggande."
Jeremias Andersson - Grundare av Academic work och investerare i Tillväxtinitiativet

michael.jpeg

"Jag har arbetat med samhällsfrågor de senaste 15 åren. Att minska utanförskap genom jobb och tillväxt är för mig en stark drivkraft.

Michael Treschow - Näringslivsprofil, tidigare bl a. VD för Atlas Copco och Styrelseordförande för Ericsson samt medgrundare till och investerare i Tillväxtinitiativet

Tillväxtmodellen

2011 startade entreprenören Dan Olofsson och kommunpolitiken Luciano Astudillo Uppstart Malmö där kommun, arbetsförmedling och näringsliv går samman för att hjälpa små företag växa och på så vis skapa fler lokala jobb. En lokal verksamhet startades för att hjälpa entreprenörer att växa (affärsutveckling) och samtidigt öppna fler dörrar till arbetsmarknaden (rekrytering). 2013 tog entreprenören Jenny Lindén Urnes modellen till Helsingborg och startade Tillväxt Helsingborg tillsammans med Helsingborg Stad. Tillsammans bidrar de två verksamheterna till cirka 400 nya jobb per år. Modellen inspirerades fram och har anpassas av  Tillväxtinitiativet för att optimera resultat..

Skärmavbild 2021-11-09 kl. 15.52.10.png

Tillväxtinitiativet drivs i samarbete med kompetenspartner THREAD

bottom of page