top of page
Tillvaxt Botkyrka_RGB.png

Tillväxt Botkyrka initierades av Tillväxt Stockholm, på uppdrag av Botkyrka kommun, i syfte att på ett näringslivsdrivet sätt bidra till ökad inkludering. Målet är att, genom att erbjuda affärsutveckling, rekryteringsstöd och nätverk till företag med 5-50 anställda i Botkyrka, bidra till att 1000 jobb skapas de första 5 åren. Tillväxt Botkyrka är ett icke-vinstdrivande samverkansinitiativ mellan näringsliv och kommun. I styrelsen sitter representanter från alla parter, och även arbetsförmedlingen. Verksamheten är näringslivsdriven, opolitisk och religiöst obunden.
Tillväxt Botkyrkas hemsida hittar du här!

TB2021 - 122.jpeg

Tillväxt Botkyrka etablerades maj 2018 och har sedan dess kunnat erbjuda lokala entreprenörer kostnadsfri tillgång till kunskap, verktyg och kontakter som som gör det lättare för företagen att växa och anställa fler. Verksamhetens personal erbjuder affärsutveckling och rekryteringsstöd. Pro-bono partners bidrar med expertrådgivning inom en rad olika områden. Dessutom finns det möjlighet att söka kapital via Tillväxt Botkyrkas nätverk av investerare. 

''Som rekryteringskonsult får jag chansen att vara del av något större och bidra lokalt i Botkyrka. 

Jag får ta mycket ansvar, även inom affärsutveckling, och utvecklas ständigt i min roll. Inget projekt är det andra likt! 
''


Hampus Löwstedt - rekryteringskonsult Botkyrka

TB2021 - 135_edited.jpg

Botkyrka kommun var den första kommunen där initiativet lanserades, där verksamheten "Tillväxt Botkyrka" startade under våren 2018. Verksamheten var i mars 2020 uppe i nästan 300 skapade jobb, vilket låg över den förväntade prognosen.

Team

TB2021 - 135.jpeg

Hampus Löwstedt

Affärsutvecklare och rekryteringskonsult

Hampus är personalvetare från Stockholms universitet. Under hela sin studietid arbetade Hampus parallellt som rekryterare/researcher för HCM Partner AB. Utöver studier och jobb var Hampus också med och grundade Stockholms Universitets personalvetarförening (STHLMUP). Hampus är född och uppvuxen i söderort, Stockholm.

TB2021 - 131.jpeg

Erik Dreborg

Affärsutvecklare och rekryteringskonsult

Erik har lång erfarenhet av att driva bolag och har varit VD för ett rekryteringsbolag under de senaste 12 åren. Att tänka kreativt är en av de förmågor som hjälpt Erik under åren som företagare. Erik är född och uppvuxen i Stockholm.

TB2021 - 152.jpeg

Max Lauritzen

Affärsutvecklare & rekryteringskonsult

Max har tidigare drivit eget företag i mediabranschen i 7 år där han hjälpte företag och organisationer kommunicera med hjälp av film. Efter det studerade han entreprenöriellt ledarskap på Kaospiloterna, en skola uppmärksammad av bl.a. Harvard Business Review. Max är född och uppvuxen i Stockholm.

TB2021 - 142.jpeg

Saide Hanna

Rekryterare

Saide har ansvaret för att bygga ett nätverk av arbetssökande i Botkyrka, för att snabbt kunna möta lokala företags rekryteringsbehov. Saide är född och uppvuxen i Syrien. Hon är grundskolelärare i botten och har utöver det en utbildning i ekonomi, löner och administration. Sen hon kom till Sverige har hon jobbat inom vården, som vårdbiträde, med redovisning på en redovisningsbyrå och även en tid som lärare.

TB2021 - 106_edited.jpg

Bengt Waldemarson

Affärsutvecklare

Bengt har rollen som senior affärsutvecklare i Tillväxt Botkyrka och jobbar tillsammans med entreprenörerna i Botkyrka med deras tillväxtresa. Han driver parallellt konsultföretaget Relationera AB och varit entreprenör och företagare senaste 15 åren med fokus på att skapa tillväxt för företag och organisationer. Har senaste 25 åren haft roller som VD, säljchef, marknadschef, varumärkeschef och projektledare. Bengt är född och uppvuxen i Granö i Västerbotten men har bott i Stockholm i över 30 år.

KA1_9590-1-1-1145x763_edited.jpg

Magnus Berg

Affärsutvecklare

Magnus har 20 års erfarenhet från kommunikationsbranschen, varav 10 år som VD.  De senaste sju åren har han ägnat åt att minska sysselsättningsgapet på arbetsmarknaden via bredare rekrytering, effektivare inkludering och utbildning.

TB2021 - 119_edited_edited.jpg

Kevin Ryan

VD

Kevin är en av grundarna av stiftelsen Tillväxt Stockholm och är ansvarig för etableringen av Tillväxt Botkyrka. Civilekonom med bakgrund från Unilever, Fryshuset och 10 år som entreprenör och grundare till THREAD AB med fokus på management consulting och värderingsstyrt ledarskap. Kevin är född i USA och uppvuxen i Kanada.

Tillväxtinitiativet drivs i samarbete med kompetenspartner THREAD

bottom of page