top of page
Tillvaxt_Vasby_RGB.png

Tillväxt Väsby initierades av Tillväxtinitiativet och sjösattes av Upplands Väsby kommun i samarbete med Väsby Promotion våren 2021 i syfte att på ett näringslivsdrivet sätt bidra till ökad inkludering. Målet är att, genom att erbjuda affärsutveckling, rekryteringsstöd och nätverk till företag med 5-50 anställda i Upplands Väsby, skapa 375 nya jobb under tre år. Tillväxt Väsby är ett fristående icke-vinstdrivande samverkansinitiativ mellan näringsliv och kommun. Tillväxt Väsbys hemsida hittar du här!

TV team_edited.jpg

Upplands Väsby har många små- och medelstora företag vars största hinder för tillväxt är svårigheten att driva verksamheten och utvecklas samtidigt. Det är en utmaning att hitta tid att genomföra utvecklingsplaner och hittar rätt kompetens. Med bland annat affärsrådgivning, rekryteringsstöd och tillgång till nätverk ska företagen våga ta större risker och pröva nya strategier för att växa på ett hållbart sätt.

"Som affärsutvecklare på Tillväxt Väsby får jag chansen att vara del av något större och bidra lokalt i Upplands Väsby.

Jag utmanas ständigt och vårt team får ofta väldigt positiv feedback. Min egen reflektion är att jag är oerhört tacksam, då lika mycket som vi får vara med och utveckla personer och företag, så utvecklas vi själva minst lika mycket med dem."


Joakim Forsgren - Affärsutvecklare Tillväxt Väsby

Intervju med Kevin Ryan (VD) och Mats Levin (Team Leader) inför uppstarten av Tillväxt Väsby våren 2021. De beskriver syftet med verksamheten och hur den fungerar. De diskuterar också hur samarbetet mellan människor är en en viktig grund för att lyckas med tillväxt inom sitt företag. Tillväxt Väsby agerar i samarbete med Väsby Promotion och det är verksamhetschefen där, Camilla König Ekegren, som intervjuar.

Team

Elias web.jpg

Elias Åkerblom

Rekryterare

Elias har en bakgrund inom film och har därmed ett stort tekniskt kunnande och intresse. Under sin tid som kameratekniker har fokus legat på att hitta behovsanpassade lösningar för kunden. Elias är även utbildad kock med erfarenhet från restaurangbranschen samt utbildad personalvetare med inriktning psykologi. Elias drivs av att bygga långvariga kundrelationer och hitta individanpassade lösningar.

M Erlandsson web.jpg

Mats Erlandsson

Rekryterare

Mats har drygt 35 års erfarenhet av ledande befattning i olika roller och branscher. Fokus har legat på försäljning och organisationsutveckling/rekrytering. Att identifiera och utveckla kompetenser hos sina medarbetare har varit och är en viktig del i de roller som Mats verkat inom. Att på ett affärsmässigt sätt kunna få vara en del av att både verksamheter och individer utvecklas är det som han brinner för.

Jocke web.jpg

Joakim Forsgren

Affärsutvecklare

Joakim har över 30 års erfarenhet av ledande och operativa befattningar inom näringslivet och har under sin karriär fokuserat mycket på affärsutveckling och sälj. Han är utbildad i ekonomi, marknadsföring, ledarskap, verksamhetsstyrning och projektledning och är dessutom certifierad ICF-coach. Med sin breda kunskapsbank hjälper han idag entreprenörer i Väsby på deras tillväxtresa. Joakim är född och uppvuxen i Uppsala.

Mats har en bakgrund som elitidrottare både som proffs utomlands och i landslaget i basket. Efter idrottskarriären jobbar han med personlig-, team- och ledarutveckling inom näringslivet på THREAD AB. Den gemensamma nämnaren är en passion kring just utveckling. I Tillväxt Väsby har Mats en övergripande roll att leda teamets arbete. Mats är uppvuxen i Nacka och bor idag i Sollentuna.

Jon web.jpg

Jon Carlbring

Affärsutvecklare

Jon drivs av att skapa tillsammans med andra, driva förändring och nå effekt- alltid med individen och människorna i verksamheten i fokus. Studier i Ledarskap, Kommunikation och Human Factors vid Umeå, Lunds och Göteborgs Universitet. Jon har en bakgrund inom internationellt koncernföretag, myndighet, start-ups och som entreprenör.

kevin web.jpg

Kevin är en av grundarna av Tillväxtinitiativet och är ansvarig för etableringen av Tillväxt Botkyrka, Tillväxt Väsby och Tillväxt Nyköping. Civilekonom med bakgrund från Unilever, Fryshuset och 13 år som entreprenör och grundare till THREAD AB med fokus på management consulting och värderingsstyrt ledarskap. Kevin är född i USA och uppvuxen i Kanada.

Kevin Ryan

VD

Team Leader

Mats Levin

Mats web.jpg

Tillväxtinitiativet drivs i samarbete med kompetenspartner THREAD

bottom of page